В Україну не планують повертатися через небезпеку 50% біженців

13:42, 28.03.2023
В Україну не планують повертатися через небезпеку 50% біженців

Половина українців, які виїхали за кордон, не збираються повертатися додому (Фото з відкритих джерел)

Після опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього 20-23 березня, стало відомо, що половина українських біженців не планує повертатися в Україну з міркувань безпеки. Також  назвали й інші причини, що впливають на їхнє рішення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Украінський інститут майбутнього.

 

Зокрема, половина респондентів (50%) однією з причин не повертатися в Україну називають безпеку, ще 55% – життєві перспективи за кордоном, 50% – безпеку, 48% – наявність роботи, 33% – перспективи для дітей, 28% – комфорт, 27% – відсутність боротьби з корупцією та люстрації проросійських сил в Україні, на останньому місці – 5% – родинні зв’язки за межами країни.

 

Водночас 60% заявили, що повернуться до України через родинні зв’язки, 46% називають звичний спосіб життя та оточення, 42% – безпеку, 36% – роботу, 32% – патріотизм, 27% – невдачі у спробах облаштуватися за кордоном, 16% – турбота про дітей (вони мають жити та навчатися в Україні).

 

Український інститут майбутнього спільно з компанією Нью Імідж Груп протягом 20-23 березня провели онлайн-опитування Оцінка міграційних процесів і настроїв на всій території України, крім тимчасово окупованих територій.

 

В опитуванні взяли участь 1 200 респондентів віком від 18 років.

 

Як повідомляла УМ, з початку війни за кордон виїхали мільйони біженців.