росія переоцінила свої сили і не може вести «великий наступ» - Скібіцький

13:52, 23.03.2023
росія переоцінила свої сили і не може вести «великий наступ» - Скібіцький

Росія не може вести наступальну операцію, оскільки не має потужностей (Фото з відкритих джерел)

Представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький заявив, що кілька місяців російська пропаганда анонсувала "великий наступ" армії рф в Україні, однак, переоцінивши свої можливості, успіхів у немає.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки оборони України. 

 

За словами Скібіцького, «загальна бравада загарбників більше ґрунтувалася на дезінформації і загальній переоцінці власних можливостей. В реальності ж вони зіткнулися із неможливістю вести наступ на кількох напрямках одночасно».

 

Представник ГУР підкреслив, що «російська армія має єдину мету — вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини. Однак особливого успіху вони не мають, адже це потребує планування і проведення широкомасштабних стратегічних операцій».

 

«Воєнна розвідка України регулярно отримує інформацію щодо позицій та чисельності ворожого війська. Завдяки цьому в Генеральному штабі ЗСУ можуть планувати подальші контрдії»,- зазначив Скібіцький.

 

Він додав, що «наразі окупанти найбільш активні на Бахмутському, Авдіївському, Лиманському, Куп'янському та Шахтарському напрямках».

 

Як відомо, за даними британської розвідки, наступ російських військових на Бахмут, ймовірно, втрачає оберти, частково через те, що їхні підрозділи перекидають на інші ділянки фронту.

 

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий  в ефірі телемарафону зазначив, що російський наступ на сході, яке анонсувало керівництво РФ, наткнувся на міцну оборону українських військових. Окупанти, попри запеклі бої, не можуть оточити чи захопити Бахмут.

 

«У Росії був анонс великого наступу і, напевно, ці елементи атакуючі - це він і є. Але вони наткнулися на те, що керівництво наше бачило їхні наміри, прогнозувало. Вибудувало грамотну ешелону оборону. Ще на етапі розгортання військ часто накривали їх ракетними ударами або ударами артилерії чи авіації... Тому ніяких значних успіхів ворог не досяг, у першу чергу, головного - прорвати оборону», - заявив він.

 

Череватий зазначив, що, попри те, що окупанти не просуваються, бої на сході України тривають. Епіцентром бої залишається Бахмут.

 

"Відбулося (за добу, - ред.) 35 боєзіткнень, з них 29 у районі самого міста і околиць. 222 рази ворог обстрілював весь Бахмутський напрямок і ствольною артилерією, і РСЗВ. 44 обстріли здійснено по самому місто. 107 окупантів було знищено, 137 зазнали поранень", - сказав військовий.


Речник додав, що також активні бої тривають на Лимансько-Куп'янському напрямку. Ця ділянка фронту залишається лідером за артилерійськими обстрілами.

 

Як повідомляла УМ, російські окупанти зосередили свої наступальні зусилля у Луганській та Донецькій областях, тим самим намагаючись створити враження підготовки до наступу на інших напрямках, зокрема на Запорізькому. Це робиться з метою, щоб відволікти увагу українських захисників.