Мавка. Лісова пісня: мультфільм встановив рекорд в історії українського прокату

18:02, 21.03.2023
Мавка. Лісова пісня: мультфільм встановив рекорд в історії українського прокату

Анімація "Мавка" встановила рекорд із касових зборів і посунула фільм Зеленського (Фото з відкритих джерел)

Українська повнометражна анімація «Мавка. Лісова пісня» за три вікенди прокату зібрала біля екранів 642 671 глядачів та встановила рекорд із касових зборів серед українських стрічок - понад 81 млн грн бокс-офісу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Держкіно.

 

Зібравши 81 848 415 грн касових зборів, анімація обійшла попереднього рекордсмена – фільм "Я, ти, він, вона" режисерів Володимира Зеленського та Девіда Додсона. Ця романтична комедія вийшла у 2018 році та зібрала в українському прокаті 71,1 млн грн.

 

Це вже не перший рекорд для "Мавки" - за перший вікенд прокату мультик зібрав 25 млн грн, що стало найкращим результатом зі зборів серед вітчизняних релізів.

 

"Мавка. Лісова пісня" – український мультфільм студії Animagrad за мотивами п'єси Лесі Українки. Режисерами анімації стали Олег Маламуж та Олександр Рубан. Робота над стрічкою зайняла майже сім років, що зробило "Мавку" одним із кінопроєктів з найдовшою реалізацією.

 

 

Головних героїв озвучили Наталка Денисенко, Артем Пивоваров, Олена Кравець, Dzidzio, Юлія Саніна, Олег Скрипка та інші.

 

Мультфільм вийшов в український прокат 2 березня.

 

Як повідомляла УМ, за місяць до національної кінопрем’єри студією Animagrad (FILM.UA Group) презентовано другий трейлер анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня».