Ocean Plaza без Ротенбергів: ВАКС конфіскував частку російських олігархів

12:58, 20.03.2023
Ocean Plaza без Ротенбергів: ВАКС конфіскував частку російських олігархів

ТРЦ «Ocean Plaza» — торгово-розважальний центр, один із найбільших в Україні.

Позов Міністерства юстиції щодо конфіскації часток російського олігарха Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря у столичному ТРЦ Ocean Plaza 20 березня задовольнив Вищий антикорупційний суд.

 

Як інформує УМ, рішення 20 березня ухвалила колегія суддів під головуванням Олени Танасевич.

 

“Суд ухвалив: позовну заяву Міністерства юстиції України до Роттенберга Аркадія Романовича, Роттенберга Ігоря Аркадійовича, Пономаренка Олександра Анатолійовича, Скоробагатька Олександра Івановича задовольнити... Застосувати ... щодо кожного з них окремо санкції, передбачені пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції»”, - оголосила Танасевич.

 

Як зазначає пресслужба ВАКС, рішенням суду стягнуто в дохід держави активи, щодо яких відповідачі здійснювали права, тотожні до права розпорядження ними.

 

Зокрема, частку у розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті» (код ЄРДПОУ 33059433), право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за компаніями «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» («Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited») та «Ітодер Інвестментс Лімітед» («Ethoder Investments Limited»), а також частку у розмірі 66,65 % статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» (код ЄДРПОУ 34693827), право на яку зареєстроване за ТОВ «Авангард-Віларті».

 

Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення.

 

Нагадаємо, що 3 березня Міністерство юстиції подало позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів у дохід держави Україна до Ігоря Ротенберга, Аркадія Ротенберга, Олександра Скоробогатька та Олександра Пономаренка.

 

Печерський районний суд Києва у травні та серпні минулого року арештував майно, рахунки та 100% корпоративних прав ТОВ «ІС «Либідь». Корпоративні права підприємства передали в управління Агентству з питань розшуку та управління активам. У вересні арешт з 33% корпоративних прав, які належать українському співвласнику ТРЦ, був знятий.

 

Як повідомляла УМ, Колегія суддів ВАКС вирішила примусово притягти народного депутата Шахова до суду після його чергової неявки. Він підозрюється в декларуванні недостовірної інформації на суму майже 88 млн гривень.