У Раді закликали не допускати рф і білорусь на сесію ОБСЄ

15:22, 07.02.2023
У Раді закликали не допускати рф і білорусь на сесію ОБСЄ

Україна закликає не допустити рф і бф на сесію ОБСЄ (Фото з відкритих джерел)

Народний депутат від партії «ЄС» Артур Герасимов закликав не допускати до сесії ОБСЄ росіян та білорусів. На таких заходах не має бути кремлівців, які продовжують убивати.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє партія "Європейська солідарність" у вівторок.

 

Неприпустимо, щоб делегації московії та білорусі були на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ. Зимове засідання відбудеться 23-24 лютого в Австрії, саме у річницю повномасштабного нападу країни-агресорки. У Верховній Раді України наголосили, що на таких заходах не має бути кремлівців. 

 

«Ми вважаємо, що така ситуація є неприпустимою, і я звертаюся до всіх одноголосно підтримати це звернення. Тому що це є не просто звернення Верховної Ради, це – чіткий план дій, який ми пропонуємо нашим міжнародним партнерам відносно таких ситуацій, де чітко прописано, як ми бачимо протидію представникам країни-агресора під час їх участі і, ми сподіваємося, неучасті в подіях міжнародних, які відбудуться у Відні. А також це чіткий сигнал всієї Верховної Ради до міжнародного співтовариства: не треба зараз давати поступки тим, хто продовжує вбивати»,- наголосив депутат "ЄС" Артур Герасимов.

 

13 жовтня ПАРЄ одностайно ухвалила резолюцію про визнання режиму в росії — терористичним.

 

Як повідомляла УМ, депутат України, голова української делегації на Парламентській асамблеї ОБСЄ Микита Потураєв заявив, що існування ОБСЄ залежить від її ефективності. Якщо вона не спроможна до самореформування, організації краще