ЗСУ ніхто не забороняє знищувати цілі в рф зброєю українського виробництва - Данілов

13:58, 07.02.2023
ЗСУ ніхто не забороняє знищувати цілі в рф зброєю українського виробництва - Данілов

Олексій Данілов.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна здатна завдати удару по території росії, оскільки має зброю, яка може знищувати цілі на території рф.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив CNN.

 

«Що стосується російської території, то нам ніхто не забороняє знищувати цілі зброєю українського виробництва. У нас є така зброя? Так, маємо», – сказав Данілов.

 

Видання зазначає, що країни Заходу заборонили Україні наносити удари по території Росії із західної зброї. Хоча протягом війни на стратегічних об’єктах у Росії постійно відбувалися незрозумілі вибухи, проте Україна ніколи публічно не визнавала відповідальності за ці удари.

 

Крім того, Данілов заявив, що він впевнений, що Україна зрештою отримає винищувачі F-16 американського виробництва.

 

«Це лише питання часу, коли ми отримаємо F-16. Вони обов’язково надійдуть. На жаль, тим часом ми втрачаємо своїх людей, борючись за нашу незалежність», – додав він.

 

Раніше очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що «бавовна» на території росії ставатиметься все частіше, а вибухи лунатимуть все «глибше». Крім того, він зазначив, що у березні бойові дії на лінії фронту будуть «найспекотнішими» – Україна планує серйозний контрнаступ.

 

Як повідомляла УМ, секретар РНБО Олексій Данілов анонсував багато зброї від  «Рамштайну», якої буде достатньо для ефективної оборони та переходу в наступ