Незаконне збагачення: Оксана Датій звільнена зі столичного управління ДПС

14:54, 06.02.2023
Незаконне збагачення: Оксана Датій звільнена зі столичного управління ДПС

Серед написаних бажань Датій — соболина шуба, годинник Breguet та мільйон доларів

В.о. начальника Головного управління Державної податкової служби в місті Києві Оксану Датій, після обшуків ДБР звільнили з посади. 

 

Як інформує Україна молода, про це депутат ВР від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сказав в інтерв’ю Українським Новинам.

 

«Щодо керівника ДПС в м. Києві, наскільки мені відомо кадрові висновки вже зроблено, підставою були виявлені правоохоронцями факти незаконного збагачення. І ще одне. Очевидно, що чиновнику, який за роки роботи у Податковій не зрозумів, що це не місце, де можна заробити мільйон, не місце в Податковій»,– розповів він.

 

Гетманцеву хотілося б, щоб звинувачення були реальними, бо у нього сумніви щодо реальності підстави з прес-релізів ДБР у неправомірному відшкодуванні ПДВ у Києві на суму 30 млрд гривень, коли столиця всього відшкодувала ПДВ на суму 4,9 млрд. грн. у 2022 році.

 

Очільник податкового комітету підтримав ініціативу свого заступника Ярослава Железняка ("Голос") щодо передачі київського кейсу в ТСК ВР з економічної безпеки аби детально вивчити цей кейс.

 

Як повідомляла УМ, 1 лютого ДБР проводило обшуки  у керівництва Податкової в Києві.

 

Державне бюро розслідувань під час обшуку у в.о. голови податкової служби Києва Оксани Датій виявило список бажань, серед яких: заробити мільйон доларів, соболина шуба та годинник Breguet.