Курував борделі: заступник керівника Департаменту міграційної поліції арештований судом

15:39, 04.02.2023
Курував борделі: заступник керівника Департаменту міграційної поліції арештований судом

Керівництво Департаменту міграційної поліції було викрите в організації та "кришуванні" закладів розпусти. (Фото Київської міської прокуратури)

Печерський райсуд Києва взяв під варту на 2 місяці без права внесення застави заступника керівника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України, який «кришував» заклади розпусти.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

 

Правоохоронця затримали цього тижня в межах масштабної спецоперації з викриття угруповання, учасники якого організували в Києві діяльність мережі місць розпусти та вербували жінок до проституції.

 

Загалом було затримано 15 учасників угруповання.

 

Правоохоронці провели понад 30 обшуків за адресами розташування місць розпусти, за місцями проживання фігурантів та в адміністративних будівлях Національної поліції України.

 

 

Згідно з матеріалами досудового розслідування, діяльність організації очолював заступник керівника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України.

 

Йому повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального Кодексу України:

 

—ст. 255 — створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією;

—ст. 302 — створення або утримання місць розпусти;

—ст. 303 — сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією.

 

Наразі суд обрав запобіжний захід заступнику начальника Департаменту та ще трьом особам, які вербували жінок до надання інтимних послуг за гроші, зокрема для «ескорту». «Вербувальники» можуть вийти під заставу сумою близько 800 тисяч гривень для кожного.

 

Як повідомляла УМ, у Києві блогери влаштовували вечірки, куди запрошували дівчат, а потім знімали їх напівоголеними. Наразі поліція проводитить обшуки в організаторів п’яних вечірок.