Міжнародний союз велосипедистів підтримав повернення росіян на змагання

14:45, 04.02.2023
Міжнародний союз велосипедистів підтримав  повернення росіян на змагання

Спортсменам рф та бф дозволили змагатися під нейтральним прапором на турнірах (Фото з відкритих джерел)

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) висловив бажання повернути російських атлетів до світового спорту у статусі нейтральних спортсменів, а українцям надали кредит, щоб вони могли продовжувати тренування та змагання.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з офіційної резолюції UCI.

 

Федерація підтримала резолюцію МОК про участь російських і білоруських спортсменів і офіційних осіб, якою дозволяє росіянам та білорусам змагатися під нейтральним прапором. Велосипедистам з Росії, які підтримали війну, заборонять виступ на турнірах.

 

Тим часом російські чи білоруські національні збірні не можуть брати участь у змаганнях під егідою UCI.

 

UCI також вирішив, починаючи з 1 березня, запропонувати свою підтримку українській велоспільноті.

 

Організація надала технічну та матеріальну підтримку Федерації велоспорту України, щоб її спортсмени могли продовжувати тренування та змагання.

 

Для цього було виділено кредит у розмірі 600 тисяч швейцарських франків.
 


Федерація закликає уряди "поважати незалежність Олімпійського руху, його позиції та політичний нейтралітет, а не вирішувати, які спортсмени можуть або не можуть брати участь у міжнародних змаганнях виключно на основі їхньої національності", а також "не використовувати Олімпійські ігри та наші міжнародні змагання як інструмент політичних санкцій".

 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Міжнародний олімпійський комітет не повертати спортсменів рф до змагань на Олімпіаді й припинити прикривати злочини росії проти укранців білими прапорами.