Зеленський заперечив можливість здачі Бахмута

17:34, 03.02.2023
Зеленський заперечив можливість здачі Бахмута

Шаль Мішель, Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн під час саміту Україна-ЄС. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що військово-політичне керівництво не планує виведення українських військ із фронтового Бахмута Донецької області.

 

За його словами, сили оборони будуть захищати місто до кінця.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив під час пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС у п’ятницю.

 

«Здавати Бахмут ніхто не буде. Боротимемося, скільки зможемо!», - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І назвав Бахмут нашою фортецею, а українських захисників, які там поклали своє життя, - героями.

 

За даними президента, найближчим часом посилюватиметься тиск на сході нашої держави, адже росія хоче реваншу, зокрема, на сході України.

 

На його переконання, ЗСУ мають шанс не допустити реваншу, тобто наступу військ рф на сході до моменту отримання нової зброї від країн-союзників.

 

«Якщо буде пришвидшена далекобійна зброя, ми не тільки не відійдемо від Бахмуту, ми почнемо деокуповувати Донбас, який був окупований з 2014-го року. У нас є конкретика, що нам потрібно. Ми дякуємо усім державам, які на цьому шляху поруч з нами», - сказав Зеленський.

 

Нагадаємо, що наразі Бахмут є епіцентром запеклих боїв на фронті. Російські окупанти обстрілюють місто з артилерії та намагаються штурмувати його, зазнаючи значних втрат.

 

За даними української розвідки, путін наказав до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей, проте навряд чи це вдасться окупантам.

 

Як повідомляла «УМ», речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що українське командування уважно стежить за ворогом на Бахмутському напрямку та має різні варіанти дій.