Сталінград-80: у Німеччині вважають абстрактними історичні порівняні путіна

16:46, 03.02.2023
Сталінград-80: у Німеччині вважають абстрактними історичні порівняні путіна

путін під час святкування 80-річчя Сталінградської битви у Волгограді. (kremlin.ru)

В уряді Німеччини відреагували на слова російського диктатора володимира путіна про те, що росія нібито знову стикається з "погрозами німецькими танками", як у Другу світову війну, які він проголосив під час урочистостей з нагоди 80-річчя Сталінградської битви у Волгограді.

 

Зокрема, речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що ці заяви путіна є "абстрактними історичними порівняннями".

 

Як інформує Україна молода, слова Гебершрайта наводить видання tagesschau.

 

Речник нагадав, що путін заявив: мовляв, Німеччину нібито знову "втягують у війну" проти рф. Диктатор мав на увазі німецькі танки Leopard 2, які мають передати Україні для потужнішого опору російській агресії.

 

Тож представник німецького уряду зауважив, що заяви Путіна вишикувалися "у цілу серію абстрактних історичних порівнянь, які неодноразово використовуються для виправдання нападу Росії на Україну".

 

Пан Гебештрайт наголосив, що Німеччина разом з іншими партнерами працюють над "постачанням допомоги та допоміжних послуг; це не є, однак, "участю у війні".

 

Як повідомляла «УМ», 25 січня Берлін офіційно повідомив, що почне озброювати ЗСУ німецькими танками Leopard 2 і дає добро на постачання Україні німецьких танків третіми країнами.

 

Тоді як путін у Волгограді 2 лютого знову відзначився українофобськими заявами та звинувачував Захід у збройній підтримці «бандерівців».