Україна стане членом Євросоюзу - Урсула фон дер Ляєн

18:10, 02.02.2023
Україна стане членом Євросоюзу - Урсула фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн, Володимир Зеленський та прем'єр Шмигаль із прапорами ЄС та України. (Фото Офісу президента)

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що Україна стане членом Європейського союзу.

 

Як інформує Україна молода, про це вона заявила під час спільного засідання Єврокомісії та Кабміну в Києві, пердає Офіс президента у четвер.

 

Зокрема, фон дер Ляєн у присутності президента Зеленського та прем'єра Шмигаля наголосила, що рух України допомагає не лише самій Україні, а й Європейському союзові.

 

«День, коли Україна стала кандидатом – став новим початком для України, а також він став новим початком для ЄС», - запевнила президентка Єврокомісії.

 

 

Вона також переконана, що Європейська комісія сприятиме Україні наближатися до вступу, "до того дня, коли український прапор буде піднятий там, де йому належить бути – перед будівлею Берламонт в Брюсселі".

 

Зауважимо, що йдеться про адміністративну будівлю, де розташована Європейська комісія. Саме перед нею розташовані прапори повноправних членів ЄС.

 

 

Урсула фон дер Ляєн також наголосила, що виступає за посилення бізнес-співпраці. І додала, що ця зустріч у Києві є «сигналом європейським інвесторам».

 

Тоді як президент Зеленський наголосив, що цей рік має стати часом, коли не залишиться жодної перепони для початку переговорів щодо членства України в ЄС.

 

 

Як повідомляла «УМ», 2 лютого до Києва прибула делегація з 15 єврокомісарів.

 

Перш за все, Урсула фон дер Ляєн запевнила, що ЄС завершить роботу над десятим пакетом санкцій проти росії до річниці початку повномасштабної агресії росії проти України 24 лютого.