Ведмеді на Марсі: NASA сфотографувала кратер у формі морди косолапого

18:32, 27.01.2023
Ведмеді на Марсі: NASA сфотографувала кратер у формі морди косолапого

За допомогою дуже потужної камери HiRISE апарат Mars Reconnaissance Orbiter з висоти 250 км зробив цей унікальний знімок.

За допомогою орбітального апарату Mars Reconnaissance Orbiter науковці отримали знімок незвичайного кратера на Марсі. Він нагадує морду гігантського ведмедя.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Independent.

 

«Це пагорб із V-подібною зруйнованою структурою (ніс), двома кратерами (очі) і круглим візерунком розлому (голова). Це схоже на морду ведмедя», — заявили в Університеті Арізони.

 

Дослідники кажуть, що кругла структура тріщин може бути наслідком осідання відкладень над похованим кратером, а «ніс» ведмедя, ймовірно, є вулканічним або грязьовим жерлом вулкану.

 

За словами експертів, матеріал, який осідає над кратером, може бути лавовими потоками або брудом.

 

Водночас точно сказати, що зробило кратер схожим на ведмедя, не можна. Ймовірно, у цьому могли б допомогти дослідження, проведені на місці, але зараз цього не можна зробити.

 

Агентство перспективних оборонних дослідницьких проектів (DARPA), Пентагон і NASA працюють над створенням ядерного ракетного двигуна для польотів на Марс. Перші випробування можуть відбутися вже у 2027 році.

 

Як повідомляла УМ, із 908-денної космічної одіссеї повернувся безпілотник на сонячних батареях.