Закон про посилення покарання військових набув чинності

13:43, 26.01.2023
Закон про посилення покарання  військових набув чинності

Дезертирів і тих, хто не виконує військові накази, чекає кримінальна відповідальність

Відсьогодні, 26 січня, набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності військовослужбовців за невиконання наказів і дезертирство.

 

Як інформує Україна молода, про це свідчить текст опублікованого закону..

 

24 січня документ був підписаний Президентом Володимиром Зеленським, на наступний день опублікований у офіційному виданні «Голос України».

 

Закон посилює кримінальну відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів керівництва та забороняє судам пом'якшувати покарання чи давати умовні строки для військових, засуджених за окремі види злочинів: непокора, невиконання наказу, погрози чи насильство щодо начальника, самовільне залишення військової частини, дезертирство, самовільне залишення поля бою.

 

Також збільшено строки та штрафи за порушення, запроваджується огляд військовою службою правопорядку резервістів та військовозобов'язаних на факт сп'яніння.

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний публічно заявив про підтримку законопроєкту №8271 щодо посилення кримінальної відповідальності військовослужбовців, який викликав неабиякий суспільний резонанс.