Захисники України стоять, як фортеця: ворог від безсилля «здобуває» фейкові перемоги

25.01.2023

Днями під Бахмутом ворог втратив важливу бойову позицію, хоча одержимо намагається влаштувати для свого телевізора бодай невелику перемогу.

 

«Один із прикордонних підрозділів, який нещодавно витримав кілька штурмових ударів противника, просунувся вперед та зайняв позицію окупантів, — повідомили у Держприкордон­службі. — Вогневу підтримку контратаки забезпечили прикордонні бойові групи мінометів. Військовослужбовці Держприкордонслужби, захисники Бахмута, активно використовують наявне важке озброєння для оборони й контратак біля цього міста-фортеці».


Виявилася значно перебільшеною і радість окупантів з того приводу, що вони нібито близькі до захоплення траси Бахмут—Костянтинівка.

 

Цю новину поширили деякі наші інтернет-видання, посилаючись на дані рашистських телеграм-каналів.


«Давайте не вестися на ворожу пропаганду, — прокоментував ситуацію «Апострофу» боєць Нацгвардії Андрій Іллєнко. — По-перше, траса під нашим контролем. А по-друге, те, що заявляють ворожі «помийниці», не потрібно читати, а тим більше популяризувати. Вони вже Київ брали за три дні і Бахмут узяли ще у липні. Ворог веде також інформаційну війну, сіючи панічні настрої».


Фейком виявилася й інформація про масштабний наступ рашистів у Запорізькому регіоні. Як повідомив глава об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, оголошений «масштаб» звівся до регулярних атак малими групами по 10 осіб.

 

На деяких ділянках фронту ця тактика мала частковий успіх. Однак на сьогодні ЗСУ відкинули ворога на висхідні позиції і б’ють не лише по складах із боєприпасами, а й по скупченню «мобіків».


До речі, свою живу силу керівництво армії орків і далі не шкодує. За словами голови Луганської військової адміністрації Сергія Гайдая, на цю ділянку фронту їх переправили у неймовірній кількості, тому тримати вогневі рубежі нашим захисникам украй непросто.

 

«На московії сьогодні, за нашими оцінками, призвано вже не 300, а 315 тисяч, — підтвердив цю інформацію «Укрінформу» заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький. — Вони проводять чергову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. За таких темпів війни там просто чоловічого працездатного населення скоро не залишиться».


Свої позиції рашисти закидають живою силою і тому, що в них почалися серйозні проблеми з боєприпасами. У війську вже оголосили сувору економію і витягують зі складів старі запаси.

 

«Москва почала знімати техніку та озброєння зі зберігання, з арсеналів 30-річної давності, яке потребує ремонту й обслуговування, — каже Вадим Скібіцький. — Ми це знаємо, скажімо, з 2-ї дивізії та 1-ї танкової армії. Вони мали закінчити бойове погодження ще першого грудня, а закінчили першого січня. Тобто цілий мі­сяць чекали, щоб дивізію укомплектували озброєнням, якого зараз у виробництві немає. Якщо рф проведе додаткову мобілізацію ще 500 тисяч осіб, то проблеми зі зброєю посиляться».