На Черкащині СБУ викрила переселенку: підтримувала війська рф, захисників «Азовсталі» називала «нацистами»

25.01.2023
На Черкащині СБУ викрила переселенку: підтримувала війська рф, захисників «Азовсталі» називала «нацистами»

У переселенки, яка любить «русскій мір». (Фото надане пресслужбою управління СБУ в Черкаській області.)

У Черкаській області СБУ викрила переселенку, яка відкрито підтримувала окупантів і сприяла ворожій пропаганді.

 

Як повідомили «УМ» в управлінні СБУ в Черкаській області, уродженка Луганської області, яка переселилася на Золотоніщину, неодноразово поширювала дописи на підтримку загарбницьких військ рф.

 

Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з російських пропагандистських пабліків вона розміщувала на власній сторінці в «Однокласниках».


«Крім того, жінка підтримувала окупацію міст України та схвалювала злочинні дії країни-агресора. Українських захисників «Азовсталі» вона вважала «нацистами» та закликала українських полонених не обмінювати, а залучати до відбудови зруйнованих міст сходу», — наголошують у спецслужбі.


Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили телефон із доказами протиправної діяльності.

 

Наразі слідчі СБУ повідомили пропагандистці про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу — домашній арешт.


Заходи з викриття зловмисниці проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.