Котлета по-київськи: Кулеба закликає світ не боятися розвалу росії

19:02, 08.12.2022
Котлета по-київськи: Кулеба закликає світ не боятися розвалу росії

Світовій спільноті не варто боятися того, що росія розвалиться— Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав не боятися того, що росія розвалюється, світ від цього не впаде.

 

Як інформує Україна молода, про це глава МЗС повідомив у інтерв'ю The Street Joumal.

 

«Я закликаю світ не боятися того, що Росія розвалюється. Якщо колеса історії почали рух, жодна людина не змінить цього»,– заявив Кулеба.

 

Глава МЗС зазначив, що побоювання щодо збереження Росії нагадали йому так звану промову «Котлета по-київськи».

 

Довідка: Промова «Котлета по-київськи» – жартівлива назва, під якою увійшла в історію промова президента США Джорджа Буша-старшого, виголошена 1 серпня 1991 року в Києві. Буш-старший застерігав українців від «самовбивчого націоналізму», закликаючи зберегти СРСР та відмовитися від прагнення незалежності від Москви. Промова обурила українських націоналістів та американських консерваторів настільки, що редактор газети The New York Times Вільям Сафір назвав її "котлетою по-київськи" (Chicken Kiev speech – "курка" також використовується як "боягуз" в англ.), звинувативши Буша в колосальному прорахунку.

 

«Замість того, щоб думати про те, як допомогти Росії вижити й стати нормальним членом міжнародної спільноти, настав час визнати той факт, що ця Росія не може бути нормальним членом міжнародної спільноти. Я не думаю, що світ рухне, якщо Росія розвалиться. Але народ Росії розвалить свою країну, як це сталося з Російською імперією в 1917 році» – заявив Кулеба.

 

Глава МЗС порадив тим, хто виступає за умиротворення Росії чи побоюється її фіаско в агресивній війні проти України, починати готуватися до поразки,країни-окупанта.

 

Кулеба заявив про скорочення агресивних амбіцій російського диктатора Володимира путіна, який у лютому 2022-го хотів знищити Україну за лічені дні, а тепер щасливий їздити на авто по незаконно побудованому Кримському мосту.

 

Як повідомляла УМ, глава міноборони України Олексій Резніков назвав три можливі сценарії закінчення війни Росії проти України. Один з яких — це розвал росії.