Виставу про біженку з Донбасу номіновано на престижну премію Off West End Award

00:17, 08.12.2022
Виставу про біженку з Донбасу  номіновано на престижну премію Off West End Award

Виконавиця Крістін Мілвард. (Фото надане агенцією «Дель Арте»)

Британський театр Фінбороу/Finborough Theatre привозить до Києва українську прем’єру п’єси «Кицька на спогад про темінь» Неди Нежданої у перекладі англійською Джона Фарндона.

 

Два покази у Києві відбудуться 8 та 10 грудня, повідомив «Україні молодій» художній керівник ProEnglish Theatre of Ukraine Алекс Боровенський.

 

Моновистава була вперше презентована у Лондоні цього року і отримала визнання публіки і критиків: п’ять зірок від The Stage та чотири зірки від The Guardian, Close-Up Culture, The UpComing тощо.

 

Виставу про біженку з Донбасу поставлено режисером Полі Крід і номіновано на престижну премію Off West End Award відразу у двох номінаціях: «Краща акторка» - Крістін Мілвард та «Краща нова п’єса».

 

Актуальний твір Неди Нежданої розкриває коріння російської війни проти України побитими очима однієї жінки-біженки з трьома кошенятами: «Я хочу подати заяву про крадіжку… Мене пограбували. Що у мене вкрали?… Та майже все… Дім, землю, машину, роботу, друзів, місто, віру в добро…» – каже героїня вистави.

 

8 грудня показ вистави відбудеться у приміщенні ProEnglish Theatre Hub, а 10 – у Національному центрі Леся Курбаса.

 

Показ вистави у Києві організовано ProEnglish Theatre of Ukraine, Finborough Theatre (UK), WEST (World of English Speaking Theatres) association .

 

Тіна МІЛАШЕВСЬКА