Під Бахмутом росіяни змінюють тактику бою - Череватий

14:36, 04.12.2022
Під Бахмутом росіяни змінюють тактику бою - Череватий

Одне з найгарячіших місць на фронті - Бахмут, який рашисти прагнуть захопити будь-якою ціною.

Будь-якими методами захопити Бахмут намагаються окупаційні війська – вони почали змінювати тактику бойових дій. Ворог почав діяти малими групами.

 

Як інформує УМ, про це 4 грудня повідомив речник Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

 

За його словами, російські найманці намагаються проникнути до українських позицій малими групами.

 

"Мужність, зосередженість і вмотивованість наших підрозділів змушує їх хоча б частково змінювати тактику. Зокрема, на Бахмутському напрямку помічаємо, що ПВК "Вагнера" створює невеликі штурмові групи, які намагаються діяти більш роззосереджено, щоб максимально швидко добігати до наших позицій і намагаються проникнути в окопи", - пояснив він.

 

Череватий зазначив, що система спостереження українських військ дозволяє відстежувати ворога та передбачати такі дії окупантів.

 

"Ми відслідковуємо ці зміни (тактики - ред.), у нас потужна система спостереження за полем бою, дякуючи як нашим логістичним можливостям, так і волонтерській потужній допомозі. Ми по суті онлайн бачимо поле бою. Уже знаємо, як нам легше відслідкувати ворога", - додав речник.

 

Нагадаємо, що в ЗСУ також вважають, що російська армія не зможе оточити Бахмут, оскільки українські захисники тримають оборону і відбивають атаки ворога.

 

Як повідомляла УМ, грузинські добровольці загинули в оточені під Бахмутом.