Катерина Поліщук «Пташка» нагороджена орденом «За мужність ІІІ ступеня»

21:11, 03.12.2022
Катерина Поліщук «Пташка» нагороджена орденом «За мужність ІІІ ступеня»

Парамедикиня була нагороджена за мужність (ФБ-сторінка Катерина Поліщук)

Звільнену з полону парамедикиню Катерину Поліщук, відому під позивним Пташка, Президент Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність ІІІ ступеня».

 

Як інформує Україна молода, про це захисниця повідомила у Facebook, розмістивши фото відповідного документа.

 

Катерина Поліщук розповіла, що свою нагороду присвячує своїм побратимам, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

 

«Нагороду я присвячую моїм полеглим побратимам, які навчили мене мужності. Багато емоцій про цю нагороду, але я вдячна і наполегливо працюватиму далі. Найбільшою нагородою є обійми бійця, який цілує твою руку, і в його очах ти бачиш ту саму історію, яку ніколи не дізнаються ЗМІ та ніхто, окрім вас двох. Десятки бійців, які народять діток та виховають гідне продовження нації», – написала парамедикиня.

 


 

Пташка також висловилася про Зеленського, заявивши, що всім серцем його підтримує.

 

 

«Переглянула про нього думку з початком повномасштабного вторгнення. Це справжній лідер та керівник. Не всі рішення зрозумілі широкому загалу, проте шлях до перемоги стрімкий і наполегливий. Це надлюдська відповідальність і титанічна праця.

 

Критикувати й поливати брудом можуть лише люди, які близько не уявляють масштаби його відповідальності і не спроможні відповісти навіть за себе і свої дії. Це лідер, а не "лідер", – написала вона. – У цих очах втома, подяка, мужність і вірність. Він зробив свій вибір. І я пишаюся жити і боротися з ним. Хто б що не казав».

 

 

Як повідомляла УМ, Катерина Поліщук, відома як парамедикиня з позивним «Пташка», яка обороняла Україну на “Азовсталі”, а в травні потрапила у полон рф, виступить у суперфіналі “Голосу країни”.