Юлія Льовочкіна складає депутатський мандат

14:23, 30.11.2022
Юлія Льовочкіна складає депутатський мандат

Екс-регіонала Льовочкіна добровільно відмовилася від депутатського мандату

Народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ Юлія Льовочкіна написала заяву про дострокове складання депутатського мандату. У заяві нардепка написала «за сімейними обставинами».

 

Як інформує Україна молода, про це у своєму Telegram-каналі сьогодні, 30 листопада, повідомив депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

 

За його словами, на відміну від Льовочкіної інші представники ОПЗЖ продовжують щосили триматися за свої мандати. Тому Гончаренко закликав виключити зі складу Верховної Ради всіх депутатів від ОПЗЖ.

 

"Депутатка від ОПЗЖ Юлія Льовочкіна написала заяву про складання депутатського мандату. Це правильний крок. Але як бачимо інші нардепи від ОПЗЖ продовжують чиплятися за мандати. Тоже треба терміново розглядати проект постанови, який я подав разом з колегами ще влітку, і який передбачає виключення зі складу Ради всіх депутатів від ОПЗЖ. "Русскому міру" не місце в українському парламенті", – написав Гончаренко.

 

В Україні у вересні рішенням Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду було остаточно заборонено діяльність політичної партії «Опозиційна платформа — За життя». До цього з’явилися відповідні укази президента та рішення РНБО, які ґрунтувалися на доказах деструктивної діяльності партії, зібраних у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

 

Гончаренко зазначає, що ще влітку разом із колегами подав до парламенту проект постанови, який передбачає виключення зі складу Ради всіх депутатів від ОПЗЖ.

 

Як відомо, Юлія Льовочкіна — ексрегіонала та фігурантка низки антикорупційних розслідувань.

 

Нагадаємо, нещодавно необхідні для розгляду президентом 25 тис. голосів набрала петиція про позбавлення мандатів нардепів із ОПЗЖ.

 

Як повідомляла УМ, у Раді хочуть позбавити нардепів -втікачів, які залишили межі України,  усіх посад та позбавити мандатів.