Одеська міськрада остаточно вирішила демонтувати пам'ятники Катерині ІІ та Суворову

13:13, 30.11.2022
Одеська міськрада остаточно вирішила демонтувати пам'ятники Катерині ІІ та Суворову

Знесення та перенесення пам'ятника Катерині II підтримали 43 депутатів Одеської міської ради (97,7%) присутніх.

Депутати міської ради Одеси вирішили долю пам’ятників Катерині ІІ та Олександру Суворову, проголосувавши їхній демонтаж

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Одеської міськради.

 

«На XVI сесії Одеської міської ради депутатами підтримано рішення про демонтаж та перенесення пам’ятника «Засновникам Одеси»...Депутати вірішили демонтувати та перенести пам’ятник Олександру Суворову», – йдеться в повідомленні.

 

 

 

Знесення та перенесення пам'ятника Засновникам підтримали 43 депутати (97,7%) присутніх.

 

 

Знесення та перенесення пам'ятника Суворову – 93,2% (41 депутат) з числа присутніх.

 

Нагадаємо, раніше Одеська міськрада повідомила про завершення голосування, на якому більшість містян підтримали демонтаж пам’ятника російські імператриці Катерині ІІ. 

 

Міський голова Одеси Геннадій Труханов, який раніше виступав проти знесення пам'ятника, заявив, що проголосує на сесії міськради за демонтаж пам’ятника.

 

6 листопада пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі місцева влада обнесла парканом. Саму скульптуру загорнули в чорний пакет.

 

До слова, раніше мер Одеси Геннадій Труханов запропонував одеситам створили парковий комплекс «Імперського та Радянського минулого», замість того, щоб зносити пам'ятник Катерині ІІ та Суворову. Згодом Труханов заявив, що він проти «варварського» знесення пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ. Мер розповів про початок громадських слухань щодо подальшої долі пам'ятника та наголосив, що процедуру ухвалення рішення необхідно проходити «цивілізовано».

 

Як повідомляла УМ, ковпаком ката та зашморгом в руках "прикрасили" пам’ятник Катерині ІІ в Одесі. Крім того, постамент облили червоною фарбою.