Дитячий письменник Володимир Вакуленко вбитий росіянами з ПМ

18:00, 29.11.2022
Дитячий письменник Володимир Вакуленко вбитий росіянами з ПМ

Тіло українського письменника Володимира Вакуленка було знайдене в масовому похованні під Ізюмом під номером 319.

Начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що письменника з Харківщини Володимира Вакуленка рашисти вбили з пістолета Макарова. Підтвердженням цього стали дві вилучені кулі з тіла загиблого.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав у Фейсбуці.

 

«росіяни під час окупації розстріляли письменника Володимира Вакуленка. Наразі завершена перевірка ДНК-профілю та підтверджено - загиблий №319 на Ізюмському кладовищі - це Володимир Вакуленко. У тілі знайдено дві кулі від пістолету Макарова», - зазначив Болвінов.

 

Він розповів, що у жовтні до поліції звернувся батько Володимира - він був упевнений, що один із загиблих, похованих на Ізюмському кладовищі, - його син. 

 

Вакуленко-старший розповів, що до їх дому 23 березня приїхали п’ять осіб, ймовірно, «лнрівці» та провели обшук. Бойовики забрали письменника та його сина - провели жорстокий допит з побиттям та відпустили. Наступного дня до їх дому приїхало двоє невстановлених осіб в автомобілі з позначкою “Z” та силоміць вивезли Володимира Вакуленка. Відтоді живим його ніхто не бачив.

 

 

«Від свідків, які хоронили українців на Ізюмському масовому кладовищі, відомо, що 12-го травня до них звернулися військовослужбовці рф з вказівкою захоронити тіло чоловіка, яке знаходилось неподалік від с. Капітолівка Ізюмського району. Свідки помітили кульові отвори в тілі та простріляні документи українського письменника. Тіло знаходилось на вулиці понад місяць», - зазначив Болвінов.

 

Результати  ДНК-експертизи підтвердили, що письменника  Володимира Вакуленка вбили російські загарбники. Його тіло було в масовому похованні під Ізюмом під номером 319.

 

У квітні цього року слідчими поліції за матеріалами ЗМІ було зареєстровано провадження за ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу України за фактом незаконного позбавлення волі письменника під час окупації ворогом Ізюмського району.

 

Володимир Вакуленко – письменник, громадський діяч, волонтер. Упорядник і співупорядник кількох друкованих проєктів, організатор та учасник численних літературних акцій і фестивалів. Лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова», нагороджений відзнакою «Срібний тризуб» до 20-ліття Незалежності України за літературні досягнення.

 

Як повідомляла УМ, у Херсоні російські терористи у власному будинку вбили головного диригента Херсонського музично-драматичного театру Юрія Керпатенка після того, як чоловік відмовився співпрацювати з окупантами.