Художниця Марта Пітчук вторгувала за продаж картини 345 тисяч грн для ЗСУ

18:54, 28.11.2022
Художниця Марта Пітчук вторгувала за продаж картини 345 тисяч грн для ЗСУ

За кошти від проданої картини художниці Марти Пітчук придбали для ЗСУ автомобіль Volkswagen Touareg та ноутбук. (Фото: facebook.com/pitchukmarta)

Художниця з Прикарпаття Марта Пітчук продала на аукціоні картину із серії «Мотанка», а виручені гроші — 345 тисяч гривень передала ЗСУ. За ці кошти придбали автомобіль для бійців 8-го полку спецпризначення. 

 

Як інформує Україна молода, про це художниця повідомила у Фейсбуці.

 

«Друзі, дякую усім, хто долучився до аукціону, хто його поширював, коментував і підтримував. Картина продалась за 345 000 грн. Завдяки цьому було придбано автомобіль Volkswagen Touareg для бійців 8 полку спецпризначення», - повідомила Марта Пітчук.

 

Вона зауважила, що за кошти, які залишились, а це 95 тис. грн, волонтерка Анжела Підхомна придбала для військових ноутбук, біноклі, зимові черевики та інше.

 

Відомо, що стартова ціна картини «Мотанка наречена. Західне Поділля» становила 15 тис. грн.

 

 

Марта Олегівна Пітчук (Бельмега) — українська художниця, авторка муралів у Івано-Франківську, Чернівцях та Стрию, а також на віадуку у Ворохті.

 

 

У своїх роботах втілює образ сакральної ляльки-мотанки, яка є символом родової пам'яті. У героїнь серії «Мотанки» закриті лиця, але насправді кожна має обличчя — з повіками, зіницями. Готовий портрет авторка закриває — щоб «мотанка мала душу, характер, навіть якщо його не видно».

 

Як повідомляла УМ, Національна капела «Дударик» для українських військових 24 ОМБр імені Короля Данила зібрала кошти на безпілотник завдяки благодійному мистецькому марафону. Наступним кроком стане покупка зимового спорядження для ЗСУ.