Андрій Хливнюк керує ударними дронами: 49 вильотів на фронті

18:28, 28.11.2022
Андрій Хливнюк керує ударними дронами: 49 вильотів на фронті

Андрій Хливнюк— оператор бойового дрона і виконує бойові завдання

Український музикант, фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк із перших днів повномасштабної війни боронить нашу країну від російських окупантів. Він  вступив у підрозділ патрульної поліції «Софія» та розповів, що не патрулює вулиці міст та не виписує штрафи порушникам дорожнього руху. 

 

«Це поліція, яка виконує бойові та гуманітарні місії»,—додав  Хливнюк і наголосив, що наразі у нього інші завдання.

 

Як інформує Україна молода, про це він розповів  в інтер´ю Яніні Соколовій. 

 

Від кінця лютого 2022 року обов'язки Андрія змінилися: спочатку його екіпаж допомагав евакуювати людей із зон бойових дій на околицях Києва, у Дніпрі, Краматорську, Святогірську, околицях Слов'янська, Бахмутському напрямку. Тепер, після навчання та підготовки, музикант із побратимами виконує бойові місії.

 

 

«Мені пощастило, я в стрілецьких боях не брав участі і в приціл ворога не бачив. Я не виконував бойових завдань, - каже Хливнюк. - Але вже три місяці екіпаж, до якого я належу займається бойовими завданнями. Я оператор бойового ударного дрона, і разом зі мною ще 4 особи в екіпажі. Ми займаємося аеророзвідкою та бойовими місіями. На сьогоднішній день зробили вже 49 бойових вильотів».

 

 

При цьому Хливнюк не вважає себе героєм і бентежиться, коли люди на вулицях дякують йому за захист.

 

«Супергерої – це медики, піхота та артилерія, вертолітники, танкісти, пілоти. Справжні герої – не в мультикамі чистому, як я. Справжні герої – у пікселі, і піксель цей у бруді та крові»,– говорить він.

 

Як повідомляла УМ, лідер  гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який ще на початку війни вступив до лав тероборони Києва, а згодом перейшов до патрульної поліції, потрапив під мінометний вогонь і отримав поранення. 

 

Рок -гурт Floyd і Андрій Хливнюк присвятили Україні пісню Hey hey rise up