Українці ніколи не відмовляться від свободи, як і під час Голодомору-геноциду - Трюдо

17:47, 26.11.2022
Українці ніколи не відмовляться від свободи, як і під час Голодомору-геноциду - Трюдо

Прем'єр Канади зазначив, що протягом десятиліть зловісна реальність Голодомору заперечувалася, а страждання українців були приховані від світу

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зазначив, що сьогодні українці платять високу ціну за незалежність своєї держави, однак вони ніколи не відмовляться від свободи, як і під час Голодомору-геноциду.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у своєму зверненні з нагоди роковин Голодомору.

 

«Українці витривалі. Сьогодні нас знову надихає їхня сила та хоробрість перед жорстоким та невиправданим вторгненням російського режиму до їх країни. Як і покоління перед ними, народ України не відмовиться від свого багатовікового бачення вільної та незалежної держави»,- сказав Трюдо.

 

Він наголосив, що Канада продовжуватиме підтримувати Україну у її боротьбі із російською агресією.

 

«Уряд Канади продовжить непохитну підтримку українського народу, який обороняє свою державу, а також наших спільних цінностей демократії та поваги до прав людини. Ми завжди відстоюватимемо те, що є правильним, й будуватимемо кращий світ для усіх»,- зазначив прем’єр-міністр.

 

Як відомо, у Канаді сьогодні завершується тиждень обізнаності про Голодомор, протягом якого по всій країні відбувалися численні заходи, присвячені інформуванню населення щодо Голодомору та вшанування жертв цього злочину.

 

Як повідомляла УМ, Президент США Джо Байден у річницю Голодомору заявив, що США в дев’яності роковини початку Голодомору 1932-33 років в Україні вшановують пам’ять загиблих цієї трагедії  і віддають належне стійкості та хоробрості українського народу. 

 

У 2008 році Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу. У канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору.