В Україні після російських обстрілів не залишилося жодної неушкодженої теплової та гідроелектростанції

18:33, 25.11.2022
В Україні після російських обстрілів не залишилося жодної неушкодженої теплової та гідроелектростанції

Жодна країна світу не має такого досвіду: виводити систему в роботу після семи ракетних ударів—Шмигаль.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні не лишилося жодної ТЕС і ГЕС, яку б не обстріляли російські агресори. Однак українська енергосистема зуміла вийти з важкої системної аварії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Кабміну.

 

«Заживлена майже вся критична інфраструктура в країні: водоканали, системи водовідведення, теплокомуненерго, котельні, лікарні, газорозподільча інфраструктура, шахти. Вся магістральна високовольтна інфраструктура  працює, але проблеми зберігаються в розподільчих мережах обленерго по території всієї держави. В середньому від 200 до 400 тис. споживачів знеструмлені в кожній області в ті або інші години»,- зазначив Шмигаль.

 

За його словами, наразі виробники електроенергії забезпечують 70% покриття потреб у споживанні.

 

Прем’єр зауважив, що більш важка ситуація через погодні умови в Хмельницький, Одеській, Тернопільській областях, а у Харківській та Херсонській областях - через пошкодження інфраструктури внаслідок обстрілів.

 

"Загалом в енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит. Тому, щоб тримати її в балансі, продовжують діяти як планові, так і аварійні відключення споживачів", - додав він.

 

Нагадаємо, Російська Федерація 23 листопада здійснила черговий ракетний обстрілоб'єктів електроенергетики. Внаслідок цього в ряді регіонів запровадили екстрені відключення електроенергії. 
 

Як повідомляла УМ, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну.  Зафіксоване попадання по житловому сектору Київської області, є щонайменше один загиблий