Польща уникне війни лише через перемогу України - Моравецький

15:58, 23.11.2022
Польща уникне війни лише через перемогу України - Моравецький

Уряд Польщі вважає, що росія може спрямувати свої війська на Польщу, якщо Київ не вистоїть

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій завив, якщо Київ зазнає поразки, то Росія спрямує свою агресію на Польщу, оскільки диктатор Володимир путін "показав свою нещадність".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє TVP.

 

За його словами, інцидент із падінням ракети в Польщі, який призвів до смерті двох громадян, змусив країну усвідомити, наскільки близька війна. Він зазначив, що Путін уже багато місяців тероризує Україну, а ракетні удари РФ націлені не на військові об'єкти, а на цивільні.

 

«Польща не зазнавала прямого нападу, що є результатом польських аналізів та досвіду союзників. Дані розвідки показують, що це був нещасний випадок. Але основна причина відома — якби не війна, якби не масовані обстріли України, цього ніколи б не було. Відповідальність за цю трагедію несе лише Росія»,– написав Моравецький.

 

Він додав, що Польща у безпеці та не хоче війни з Росією, уникнути якої можна через перемогу України.

 

Як повідомляла УМ, президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи інцидент  з падінням ракет в Пшеводові, заперечив навмисний напад на Польщу 16 листопада, наголосивши, що це не було нападом на його країну, швидше за все, це був "нещасний випадок".