Тривожність: сім звичок, які варто змінити

18:26, 23.11.2022
Тривожність: сім звичок, які варто змінити

Тривожність є проблемою. (Фото з сайту Pixabay)

Ці сім звичок поширені серед тих, хто страждає на тривожність.

 

І хоча зміна звичок є нелегким завданням, але це варте зусиль, якщо ви хочете зменшити свою тривожність.

 

Україна молода склала перелік цих звичок.

 

Пропуск прийому їжі.

 

Це викликає гіпоглікемію (коли рівень цукру в крові падає), що може призвести до поширених симптомів тривоги, таких як дратівливість, нервозність, запаморочення та слабкість.

 

Відсутність спорту.

 

Ваше тіло створене для руху. Якщо ви сидите цілий день і ніколи не займаєтеся спортом, ваше фізичне та психічне здоров’я в результаті постраждає.

 

Вживання кофеїну.

 

Кофеїн є основним тригером тривоги. Цей зв’язок між кофеїном і тривогою неочевидний, тому що ми тимчасово почуваємося добре після споживання, і ми відчуваємо тривожні наслідки лише через кілька годин.

 

Зловживання фастфудом.

 

Фастфуд переважно містить хімічні інгредієнти та добавки, які можуть сприяти занепокоєнню, одночасно знижуючи настрій і соціальну поведінку. Найгірші з них: штучні підсолоджувачі, барвники та підсилювачі смаку.

 

Недостатнє споживання води.

 

Зневоднення викликає стрес для вашого тіла, і коли ваше тіло знаходиться в стресі, ви можете відчувати загальні симптоми тривоги.

 

Споживання алкоголю.

 

Хоча алкоголь тимчасово стимулює "гормони щастя", коли він починає виводитися з організму, ви, ймовірно, будете відчувати себе більш тривожними, втомленими та пригніченими, ніж до того.

 

Нестача сну.

 

Депривація сну посилює повторювані негативні думки й ускладнює відпущення негативних речей — симптоми, які характерні для тривоги.

 

Раніше «УМ» повідомляла про 5 доступних продуктів для зміцнення імунітету.