Рада націоналізує 900 російських активів та об'єктів

17:49, 02.10.2022
Рада націоналізує 900 російських активів та об'єктів

До списку об’єктів, що збираються націоналізувати, потрапила мережа магазинів BROCARD (Фото з відкритих джерел)

Заступниця  голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа заявила, що Верховна Рада збирається націоналізувати понад 900 об’єктів, що належать РФ і уже на найближчому засіданні парламентарі розглянуть це питання.

 

Як інформує Україна молода, про це передає пресслужба ВРУ в Телеграм.

 

Повідомляється, що Кабмін уклав перелік, до якого увійшло більш як 900 об'єктів, що належать безпосередньо Росії як державі.

 

За словами депутатки, до списку об’єктів увійшли такі відомі підприємства як "Енергомашспецсталь" у Краматорську, що на 92% належить офшорній кіпрській компанії, яку контролює "Росатом". Також у цьому переліку є і всім відома мережа магазинів BROCARD, що на 100% контролюється офшорною компанією, яка, своєю чергою, контролюється Міністерством промисловості РФ. 

 

Додається, що примусове відчуження цих об’єктів відбудеться за особливою процедурою.

 

Як відомо, РНБО 30 вересня ухвалила рішення про запровадження нових пакетів санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до розв’язування агресивної війни проти України чи які підтримують путінський режим.

 

РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб РФ - у ньому "тисячі прізвищ і тисячі компаній". За даними ЕП, у списку, зокрема, співвласник "Альфа груп" Михайло Фрідман.

 

Як повідомляла УМ, Рада Національної Безпеки і оборони Украни запровадила санкції проти фізичних і юридичних осіб рф, серед яких і рідня путіна. Перелік санкційних осіб, затверджений рішенням РНБО охоплює понад 3600 фізичних і юридичних осіб.