Золота Балка на Херсонщині звільнена ЗСУ

14:03, 02.10.2022
Золота Балка на Херсонщині звільнена ЗСУ

Українські вояки деокупували ще один населений пункт на Херсонщині (Скріншот відео)

Збройні сили України ведуть активний контрнаступ у Херсонській області і активно просуваються вперед, звільняючи від російських окупантів нові території.

 

Внаслідок успішних дій ЗСУ під український контроль повернулася Золота Балка, що на Херсонщині.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео з’явилося в Твітері.

 

«Золота Балка, Херсонська область. Звільнення України продовжується»,— йдеться у дописі.

 

Нагадаємо, станом на ранок 1 жовтня військові РФ, що базуються в Лимані звернулися до свого керівництва із проханням вийти, але отримали відмову. В оточенні перебувало понад 5 тис. військових РФ. 

 

Про це повідомив голова військової адміністрації Луганщини Сергій Гайдай.

 

Напередодні стало відомо, що ЗСУ, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). 

 

Фахівці вранці 30 вересня поінформували, що ЗСУ атакують Лиман з трьох напрямків і вже перерізали доступ окупантів до критичної дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC), що підтримує угруповання ворога в самому Лимані.

 

Тим часом російські загарбники у Телеграм-каналах зчинили паніку. 

 

Загарбники пишуть, що ЗСУ прорвали їхню оборону і беруть у «котел» окупантів. За словами самих же ворогів, ситуація в них під Лиманом вкрай важка. 

 

Як повідомляла УМ, 1 жовтня українські військові звільнили місто Лиман Донецької області та підняли там український прапор.