Ядерний удар по Україні означатиме напад на НАТО — сенатор США Грем

19:49, 01.10.2022
Ядерний удар по Україні означатиме напад на НАТО — сенатор США Грем

Сенатор США Ліндсі Грем. (Фото з відкритих джерел)

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що застосування росією ядерної зброї в Україні, США розглядатиме як напад на НАТО, оскільки наслідки подібних дій позначаться  і на країнах Альянсу. 

 

Як інформує Україна молода, про це сенатор сказав під час свого виступу на засіданні під назвою «Від Нюрнберга до України: відповідальність за військові злочини та злочини проти людства», передає Dikgazete

 

«Якщо Путін продовжить погрожувати Україні і застосує ядерну зброю, ми вважатимемо це широкомасштабним нападом на НАТО. Радіація впливає не лише на Україну, а й на всю Європу»,- наголосив він.

 

За його словами, російський ядерний удар матиме катастрофічні наслідки не лише для України, а й для всього світу.

 

«Ми повинні негайно протистояти цьому шантажу. Радник з національної безпеки Джейк Салліван сказав, що якщо Росія застосує ядерну зброю в Україні, це матиме руйнівні наслідки, і він мав рацію»,- додав він.

 

Нагадаємо, 21 вересня Путін заявив, що всі засоби ураження, у тому числі і ядерні, Росія готова застосувати у разі "загрози своєї територіальної цілісності".

 

Додамо, що міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау розповів, якою має бути відповідь НАТО на ядерний удар РФ.

 

Як повідомляла УМ, президент  росії володимир путін, намагаючись стримати контрнаступ Збройних сил України на окуповані території Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, може погрожувати ядерною зброєю.