Зеленський закликав Швейцарію заблокувати російські активи

12:19, 30.09.2022
Зеленський закликав Швейцарію заблокувати російські активи

Зеленський закликав швейцарців приїхати в Україну й на власні очі побачити, що тут відбувається. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії висловив побажання, щоб Швейцарія якнайшвидше заблокувала російські активи, а Україна змогла отримати відшкодування за окупацію своїх територій. 

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії, передає Офіс президента. 

 

Очільник нашої держави наголосив, що в питанні боротьби зі злом не може бути нейтралітету, і висловив побажання, щоб Швейцарія збільшила свою підтримку України. 

 

«Я дуже хотів би, щоб Швейцарія могла заблокувати російські активи, і ми могли б абсолютно справедливо отримати відшкодування за окупацію українських територій і за ту агресію, яку Росія вчинила проти України», —зазначив Глава держави, відповідаючи на запитання студентів.

 

Володимир Зеленський також закликав громадян Швейцарії доносити до Європи правду про події в Україні: "для цього люди можуть приїхати в Україну й на власні очі побачити, що тут відбувається".

 

Президент також запросив швейцарців брати участь у волонтерській підтримці нашої країни й долучатися до реалізації Fast Recovery Plan.

 

«Розпочався освітній період, у нас розбомблено багато шкіл, університетів, і їх треба ремонтувати, треба відновлювати. Тут потрібні і фінанси, і технічна допомога», – зазначив Глава держави.

 

Володимир Зеленський зауважив, що в питанні боротьби добра і зла не має бути місця для нейтралітету.

 

Він також висловив побажання, щоб Китай відігравав більшу роль у закінченні війни, впливаючи на Росію та підтримуючи суверенітет і територіальну цілісність України. Президент зазначив, що Україна активно працюватиме над тим, щоб розвивати відносини з Китаєм.

 

Глава держави наголосив на важливості об’єднання країн Європи у важкий час, адже ціна такої єдності дуже висока для України. Він висловив переконання, що будь-яка країна, що опиняється під загрозою агресії, не має залишатися наодинці з ворогом. Агресор повинен знати, що він отримає швидку й потужну відповідь від усього світу.

 

«Надихає те, що ми змогли підняти дух у Європі, що Європа об’єдналася. Весь світ повірив, що так можна захищати демократію, так потрібно захищати свободу», – констатував Президент.

 

Володимир Зеленський також висловив переконання, що після перемоги Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

 

«Ми вже здобули статус кандидата – потужно працювали над цим навіть під час війни… Країна обрала шлях у Євросоюз. Сумнівів немає, що впродовж двох-трьох років ми отримаємо членство у Європейському Союзі. Принаймні ми чітко йдемо – і законодавчо, і в діалозі з нашими партнерами. І більшість країн ЄС нас уже там бачать», – наголосив Глава держави.

 

Він зазначив, що Україна перебуває на шляху до членства в НАТО й паралельно готує договір щодо гарантій безпеки.

 

«Ми розробили серйозний документ – рекомендації до цього договору для кола країн – гарантів безпеки для України. Нам цей договір дуже потрібен. І вкрай потрібен на шляху до НАТО», – зазначив Володимир Зеленський і додав, що невідомо, скільки триватиме цей шлях, але на ньому нашій державі потрібна безпека.

 

«Ці два напрями, про які я згадав, уже свідчать про те, що Україна буде європейською державою», – констатував він і зауважив, що завдяки потужній армії та бойовому досвіду Україна буде ще й однією з найбезпечніших країн.

 

Нагадаємо: 27 вересня Володимир Зеленськийзвільнив з посади послів у Нідерландах та Швейцарії. 
 


Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших народностей, що проживають на території сучасної російської федерації