Болгарин Іван Калчев облив червоною фарбою посольство рф у Софії

19:50, 29.09.2022
Болгарин Іван Калчев облив червоною фарбою посольство рф у Софії

Іван Калчев влаштував акцію протесту проти Росії і облив її посольство червоною фарбою

Акцію протесту проти росії в Болгарії влаштував член партії «Демократична Болгарія» Іван Калчев, який брав участь у війні в Україні у складі Інтренаціонального легіону. Чоловік облив посольство росії  в Софії червоною фарбою.

 

Як інформувала Україна молода, акцію Калчев транслював на своїй Facebook-сторінці.

 

«Учора (посол РФ у Болгарії) Мітрофанова прийшла на нашу акцію протесту під адміністрацією Президента, на якій ми протестуємо проти залежності від "Газпрому" і Москви, щоб спровокувати нас. Тому я сьогодні тут, перед посольством КДБ в Софії, щоб нагадати їй про її обіцянку зібрати валізу, сісти на потяг і виїхати до Москви»,– сказав чоловік.

 

«Щоб ушанувати пам’ять жертв війни в Україні та всіх невинних чоловіків, жінок і дітей, а також тих невинних росіян, які підуть як "гарматне м’ясо", ось жест від мене»,– додав він, перш ніж розбризкати фарбу на табличку біля входу в посольство РФ.

 

Поліцейська, яка була поруч, намагалася запобігти діям Калчева. 

 

«На мені бризки фарби, а кров жертв тепер назавжди залишиться на руках Путіна»,– додав він.

 

Кандидат у депутати Болгарії вважає, що парламент після дочасних виборів 2 жовтня має перш за все обговорити питання надання Україні додаткової військової допомоги.

 

«Давайте передамо Україні наші старі військові системи, стару артилерію, стару бронетехніку, яка іржавіє на складах. Україна переможе у війні з нашою допомогою чи без неї, але важливо задекларувати, що ми – частина сучасного, цивілізованого європейського світу, а не диктатора Путіна»,– додав він.

 

Іван Калчев – кандидат від партії "Демократична Болгарія", яка декларує проєвропейський курс і виступає проти російської агресії. Вона входила до складу уряду Кирила Петкова, відставка якого і спричинила дочасні вибори.

 

Нагадаємо, у квітні лідери опозиційного руху "Ми йдемо" Арман Бабікян та Микола Хаджигенов також обливали посольство росії в Болгарії червоною фарбою. Політиків тоді затримали, але пізніше справу проти них закрили, визнавши дії чоловіків політичною акцією, а не хуліганством.

 

Як повідомляла УМ, під час покладання квітів на цвинтарі радянських воїнів у Варшаві посла росіі сергєя андрєєва облили червоною фарбою.