У Нью-Йорку відбудеться концерт до 100-річчя «Щедрика»

09:49, 26.09.2022
У Нью-Йорку відбудеться концерт до 100-річчя «Щедрика»

Понад сто років тому активований композитором Миколою Леонтовичем інтерес до слів «Щедрик, щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка» продовжує набувати нових форм. (Фото: Фейсбук Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine)

Концерт до 100-річчя північноамериканської прем'єри «Щедрика» відбудеться в нью-йоркському Карнеґі-голі. Частину виручених коштів спрямують на відбудову України.

 

Як інформує УМ, про це 26 вересня повідомило МЗС України у Фейсбуці.

 

У міністерстві зауважили, що 2022 року виповнюється 100 років із дня прем'єри української композиції «Щедрик», відомої у світі як Carol of the Bells, у Карнеґі-голі - найпрестижнішій концертній залі Нью-Йорка.

 

Із цієї нагоди МЗС України, Український інститут і Ukrainian Contemporary Music Festival організовують великий концерт Notes from Ukraine, який відбудеться 4 грудня в цьому ж концертному залі.

 

«Цьогоріч виповнюється сто років відомому туру з УНР Капели Олександра Кошиця у США, під час якого вони вперше виконали тепер улюбленого всіма «Щедрика».

 

 З огляду на популярність пісні через століття, гастролі продемонстрували успішність української культурної дипломатії.

 

 Ми сприймаємо цьогорічне свято як чудову нагоду відзначити українську багатовікову культуру та державність у часи, коли Росія намагається їх знищити.

 

Упевнений, цей захід дасть присутнім зрозуміти, що ми захищаємо й чому Україна переможе», - наголосив голова МЗС Дмитро Кулеба.

 

Квитки на концерт можна буде придбати в касі Карнеґі-голу чи на сайті. Частину з них спрямують на відбудову України через платформу UNITED24.

 

Як повідомляла УМ, дипломатія «Щедрика»: український різдвяний гімн відтворили у масштабній мультимедійній інсталяції.