Україна закачала до підземних сховищ майже 14 млрд кубометрів газу

16:31, 22.09.2022
Україна закачала до підземних сховищ майже 14 млрд кубометрів газу

У газових сховищах України 14 млрд кубометрів «блакитного палива». (Фото з відкритих джерел)

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що Україна закачала до підземних сховищ газу майже  14 млрд кубометрів «блакитного палива».

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під  час онлайн-виступу на форумі місцевого самоврядування у Львові.

 

«Ми гарантуємо немалий об’єм природнього газу, який вже накопичений і який ми продовжуємо накопичувати. Сьогодні ми наближаємося до показника в 14 мільярдів кубометрів, які вже є в українських сховищах. Це нам дає можливість впевнено дивитися в проходження опалювального сезону», - зазначив Чернишов.

 

Як відомо, в Україні від початку війни ворог пошкодив 349 об’єктів енергетичної інфраструктури. З них 11 ТЕС і три ТЕЦ. За словами Чернишова на сьогодні вже відновлено 52% зруйнованих об’єктів.

 

Раніше прем´єр-міністр Денис Шмигаль прогнозував, що до 1 жовтня Україна закачає до підземних сховищ газу 14,5-15 млрд кубометрів «блакитного палива».

 

Він також повідомив, що органи влади усіх рівнів уже закупили понад півтори тисячі одиниць мобільних котелень та генераторів електроенергії для забезпечення електропостачання там, де зруйновані об'єкти енергетичної інфраструктури.

 

Кабінет Міністрів зобов'язав НАК "Нафтогаз України" формувати запаси газу до опалювального сезону, у тому числі за рахунок придбання "блакитного палива" вітчизняного видобутку.

 

Як повідомляла УМ, украінський уряд і мери міст попереджають, що прийдешні осінь і зима будуть найскладнішими за всі роки незалежності. Росія, напевне, посилить газовий шантаж і спробує залишити Україну без тепла.