Уряд Шмигаля запровадить санкції до «викладачів»-колаборантів

15:25, 02.09.2022
Уряд Шмигаля запровадить санкції до «викладачів»-колаборантів

За співпрацю з ворогом потраплять вчителі- колаборанти

«Викладачі» та «навчальні заклади», які поширювали на тимчасово захоплених територіях України освітні стандарти російської федерації, потраплять в Україні під санкції. Відповідне розпорядження ухвалив Кабінет Міністрів.
 
Як інформує Україна молода, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило у Фейсбуці.
 
« «Викладачі» та освітні заклади на ТОТ, які поширювали освітні стандарти рф, та визнають освітні кваліфікації, присвоєні закладами вищої освіти рф, потрапляють під спеціальні економічні та інші санкції строком на 5 років»,- ідеться у повідомленні.
 
Також санкції застосовуються до низки російських закладів вищої освіти та їхніх керівників і науковців, які несуть відповідальність за пропаганду агресивної війни рф проти України.
 
Загалом санкції поширюються на 81 фізичну та 53 юридичні особи.
 
Розпорядження уряд прийняв сьогодні на засіданні, схваливши відповідні пропозиції Мінреінтеграції. Формат реалізації цих заходів тепер розгляне Рада національної безпеки та оборони України.
 
У Мінреінтеграції висловили подяку Міністерству освіти за надані пропозиції та співпрацю.
 
Як повідомляла УМ, в окупованому рашистами Мелітополі лише десята частина освітян пішла на колаборацію із загарбниками, тому до міста завезли 500 вчителів з рф.