На столітній дамбі у Фінляндії російським туристам вмикають гімн України

14:02, 15.08.2022
На столітній дамбі у Фінляндії російським туристам вмикають гімн України

Сотні глядачів зазвичай збираються на мосту в місті Іматра, щоб спостерігати за водою, що протікає під дамбою. (Фото AFP)

Російські туристи змушені слухати Державний гімн України під час відвідування популярної природної пам'ятки Фінляндії - майже столітньої дамби на річці Іматранкоскі поблизу міста Іматра.

 

Сотні глядачів зазвичай збираються на мосту в місті Іматра, щоб спостерігати за водою, що протікає під дамбою. Але з кінця липня місто розпочало шоу з виконання гімну України.

 

Як інформує Україна молода, про це пише AFP.

 

Зазначається, що раніше щодня підняття шлюзів дамби супроводжувалося звуками музики фінського композитора Яна Сібеліуса. Нині ж росіяни мусять слухати «Ще не вмерла України ні слава, ні воля!».

 

Також у сусідньому місті Лаппеенранта щовечора над ратушею, звідки відкривається вид на популярні серед російських туристів торгові центри, грає гімн України.

 

"Мета полягає в тому, щоб висловити рішучу підтримку Україні та засудити агресивну війну", — сказав мер Лаппеенранти Кіммо Ярва.

 

Зараз для багатьох росіян Фінляндія є воротами в Європу. Через війну проти України повітряний простір ЄС закритий для російських літаків. Однак, росіяни із візами можуть подолати сухопутний кордон і далі подорожувати по Європі.

 

Нагадаємо, уряд Фінляндії цього тижня почне обговорення щодо ідеї візових обмежень для громадян російської федерації у зв’язку з її агресивною війною проти України.

 

За обмеження видачі росіянам туристичних віз найбільш активно виступають країни Балтії та Фінляндія, ідею підтримала також головуюча у Раді ЄС Чехія.

 

Як повідомляла "УМ", у двох фінських містах біля кордону з рф щодня звучить гімн України на знак підтримки біженців. Йдеться про населені пункти Лаппеєнранта та Іматра.