Не можна дозволити «сезон полювання» великих країн на менші – Блінкен

08:19, 09.08.2022
Не можна дозволити «сезон полювання» великих країн на менші – Блінкен

Ентоні Блінкен під час візиту до Південної Африки (facebook.com/statedept)

Державний секретар США Ентоні Блінкен переконаний, що в разі, якщо світ дасть росії свободу дій в Україні, аналогічні кризи виникнуть і в решті світу. Бо великі країни можуть почати «сезон полювання» на менші.

 

Як інформує Україна молода, про це Блінкен сказав з під час візиту до Південної Африки, передає Reuters в ніч на вівторок.

 

"Якщо ми дозволимо великій країні цькувати меншу, просто вдертись у неї і забрати її територію, то почнеться "сезон полювання" не лише в Європі, а й у всьому світі", – сказав пан Блінкен на брифінгу.

 

Держсекретар додав, що США вважають важливим протидію росії, оскільки її агресія проти України загрожує основоположним принципам міжнародної системи.

 

Раніше держсекретар США розкритикував Росію за ядерний шантаж, до якого Кремль вдається під час повномасштабної війни проти України.

 

Як повідомляла «УМ», в понеділок Міноборони США санкціонувало надання Україні найбільшого з усіх попередніх нового пакету військової допомоги на суму 1 млрд доларів.

 

Військова допомога із запасів Пентагону передбачена для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони.