Данілов про контрнаступ ЗСУ: наберіться терпіння і все побачите

12:04, 06.08.2022
Данілов про контрнаступ ЗСУ: наберіться терпіння і все побачите

Данілов заявив, що строки контрнаступу— це питання військових і порадив набратися терпінняь (Фото РНБО України)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив, що українські військові знають свою справу. Він закликав набратися терпіння щодо контрнаступу ЗСУ, оскільки строки визначають військові на чолі з верховним головнокомандувачем, а не «диванні» експерти.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв’ю ТРК «Київ».
 
«Давайте будемо спокійно ставитися до цих речей, коли це [контрнаступ] буде відбуватися. Військові знають свою справу, знають, коли їм потрібно починати. І головне, як швидко, як із найменшою кількістю втрат робити корисну справу для нашої країни: звільняти наші території від окупанта»,– сказав Данілов.
 
Данілов також додав, що «диванні експерти» не мають інформації про реальну ситуацію на полі бою.
 
При цьому Данілов нагадав, що вже звільнені від окупантів Київська, Чернігівська та Сумська області. Він підкреслив, що «треба набратись терпіння і побачити все це на власні очі».
 
Як відомо, аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) повідомляли, що українські сили, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області.
 
Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.
 
Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено.
 
Як повідомляла УМ, Данілов називав оманою російські наративи, що Україна не зможе у військовий спосіб повернути захоплені території.