З наступного року українці вільно купуватимуть пістолети

12:04, 03.07.2022
З наступного року українці вільно купуватимуть пістолети

Право на самозахист, тим паче під час війни, святе право кожного громадянина України.

Вільно володіти короткоствольною зброєю українці зможуть із 2023 року. Відповідне законодавство буде прийняте впродовж літа-осені.

 

Як інформує УМ, про це 3 липня повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Телеграм.

 

«Українці дали однозначну відповідь щодо дозволу на вільне володіння зброєю. 70% з опитаних підтримали право на вільне її носіння. Підкреслю, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова», – йдеться в повідомленні.

 

Андрусів зазначає, що міністерство погоджується з рішенням українців, і вже готують зміни до другого читання законопроєкту. Відповідне законодавство буде прийняте впродовж літа-осені. Після цього певний організаційний час запускатимуться відповідні реєстри зброї.

 

«Можливо будуть внесені додаткові рішення, щоб ми могли зберігати контроль за обігом зброї: перевіряти чия вона, як відбуватиметься процес реєстрації, в які періоди власник зброї має проходити перевірки», – додає радник міністра внутрішніх справ.

 

Раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначав, що війна з росією та роздача тисяч одиниць зброї силам оборони є доказом того, що громадяни України можуть поводитися з нею. Тому обмеження на носіння та зберігання зброї слід послабити.

 

Як повідомляла УМ, фактично удвічі зросла кількість тих українців, які підтримують право на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами. Кількість прихильників складає майже 60%.