Подружжя Макаренків з Вінниці встановило рекорд України: 72 роки разом

15:45, 02.07.2022
Подружжя Макаренків з Вінниці встановило рекорд України: 72 роки разом

Подружжя Макаренок прожили у шлюбі понад 72 роки і дають приклад своїм родичам

Подружжя Миколи та Єлизавети Макаренко з Вінниці прожили разом понад 72 роки і потрапило до Книги рекордів України за найдовший шлюб, який визнали найтривалішим в Україні. Вінничани побралися у далекому 1949 році.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться в сюжеті ТСН.
 
Чоловікові 100 років, а дружині 92 — пара разом 72 роки і 6 місяців. Особливий шлюб зафіксували фахівці Книги рекордів України. Зробили це під час війни невипадково.
 
«Зараз можна почути, що подружня пара не витримала випробувань війною, іноді пари не витримують життя в розлуці, це дуже прикро, і ми хотіли цим рекордом показати справжні почуття. Ще в 49-му році Макаренки взяли шлюб і жодного разу не розлучалися, тож нехай цей рекорд буде прикладом для всіх пар», - каже керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєторова.
 
 
 
Єлизавета Григорівна розповідає, що день знайомства вона пам’ятає, як зараз. Високий бойовий льотчик запросив її на танці і одразу сказав сокровенні слова. Молода Ліза повірила Миколі і жодного разу не пошкодувала.
 
«Він зі мною танцював, і я пам'ятаю, що він мені сказав: «Я тебе кохаю». В перший день. Я засміялася», - розповідає жінка.
 
 
 
 
Подружжя розповідає, що за життя бувало різне, але вони ніколи не розлучалися. Єдине, про що досі сперечаються - це хто кого більше кохає. Діти та онуки також беруть приклад з близьких рекордсменів. 
 
 
«Бабуся каже, що слухайся дружину. Бо я теж бачу, як дідусь до бабусі прислухається. Питає: «Лізуня, можна мені сьогодні чарочку випити?». «Ні. Сьогодні не можна». Він беззаперечно каже "добре"», - каже онук Максим.
 
Макаренки родом з російської Брянщини, але в 60-х переїхали до Вінниці. Диплом із родинним рекордом у Макаренків тепер висітиме на почесному місці серед картин. Рідні сподіваються, що згодом біля нього з’явиться ще один - коли Єлизавета та Микола відсвяткують своє дубове весілля - 80 років у шлюбі. 
 
Як повідомляла УМ, 11-річна українська гімнастка Софія Тепла з міста Подільськ Одеської області стала світовою рекордсменкою та отримала Сертифікат Книги Рекордів Гіннеса у Мілані.