Україна починається з тебе: Ющенко вручив дипломи випускникам Черкаського університету

17:20, 01.07.2022
Україна починається з тебе: Ющенко вручив дипломи випускникам Черкаського університету

Третій президент Віктор Ющенко вручив 970 бакалаврам Черкаського національного університету дипломи (Фото ЧНУ)

Для випускників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького цей день був особливо хвилюючим, адже привітати та вручити дипломи приїхав третій президент України  Віктор Ющенко. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба університету. 
 
Уперше за 77 років у столітній історії університету дипломи вручали випускникам під загрозою ракетних і бомбових ударів. А розпочалися урочистості зі вшанування  хвилиною мовчання пам'яті загиблих за Україну.
 
Ректор університету Олександр Черевко повідомив, що нині 30 студентів навчального закладу зі зброєю у руках боронять свободу та суверенітет Української держави на передовій російсько-української війни. Майже дві сотні студентів провели на фронт своїх батьків, а самі активно займаються волонтерською діяльністю. 
 
 
 
«Це важливий день для Черкаського національного – 970 наших випускників отримали дипломи бакалаврів. Звісно, настрій не святковий, бо йде війна, 30 студентів ЧНУ воюють, 183 – провели до війська когось із батьків. Випуск бакалаврів – 4 роки праці всього нашого колективу: ми вкладаємо і свої знання, і душу в молодь, прищеплюємо патріотизм, щоб отримавши обраний фах, кожен міг розбудовувати Україну. Вірю, що наші випускники саме такі, а диплом бакалавра дає їм можливість для самореалізації»,- зазначив ректор університету Олександр Черевко. 
 
 
 
Цього дня випускників вітали Президент України у 2005-2010 роках, голова Наглядової ради університету Віктор Ющенко, а також професорсько-викладацький склад закладів —проректори, директори та декани. 
 
 
«Ви свідки того, як змінюються координати світу. Й поштовхом до цього стала Україна. Ви - наше найкраще покоління, адже вам дано багато можливостей. Бути достойним членом нації, справжнім патріотом України - це ті маркери, з якими ви йдете у світ, з яким ви виховуватимете своїх дітей... Головне для кожного пам'ятати: Україна починається з тебе!»—говорить  Віктор Ющенко. 
 
 
 
Родзинкою заходу став виступ учасників новоствореної вокальної студії «Voices» Черкаського національного, які подарували своє музичне вітання — пісню «Твій день» та промовисте відео.
 
Як повідомляла УМ, третій Президент України Віктор Ющенко звернувся до Українців, до Світового Конгресу Українців та до всього цивілізованого Світу із закликом підтримати ініціативу «Єднаймося з Україною».
Він наголосив, що ми повинні очистити від кацапів усю українську землю.