Резніков закликав депутатів Бундестагу разом перемогти ворога

11:17, 01.07.2022
Резніков закликав депутатів Бундестагу разом перемогти  ворога

Олексій Резніков під час зустрічі з німецькими депутатами

Група німецьких депутатів від фракції ХДС/ХСС на чолі з виконувачем обов’язків керівника комітету Бундестагу в закордонних справах паном Томасом Ерндлем з робочим візитом приїхали до Києва. Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив європейську систему безпеки і наголосив, що у  такій ситуації роль Німеччини важлива, як одного із лідерів у регіоні.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.
 
Олексій Резніков подякував німецьким парламентарям за підтримку Українського народу та надання допомоги Україні.
 
Зокрема, від ФРН та Нідерландів наша держава отримала САУ PzH-2000. Також Німеччина надала Україні протитанкові комплекси, переносні зенітно-ракетні комплекси, автомобільну техніку, медичне обладнання та засоби індивідуального захисту військовослужбовців.
 
 
У рамках зустрічі Міністр оборони України поінформував іноземних гостей про поточну ситуацію на полі бою та наголосив, що міжнародна військова технічна допомога поступово сприяє зміні ходу бойових дій.
 
«До 24 лютого росія вела в Україні гібридну війну. Сьогодні — це інтенсивні бойові дії. Ворог використовує важке озброєння, авіацію. У них набагато більше ресурсів. Тому Україні необхідне озброєння країн НАТО, нам потрібно ще більше далекобійної артилерії, щоб зберегти життя українських воїнів на полі бою та захистити мирне населення»,—зазначив Олексій Резніков.
 
Міністр наголосив, що після зустрічей в форматі «Рамштайн» мав предметні розмови зі своєю колегою — Міністром оборони ФРН пані Крістіне Ламбрехт. Говорили про отримання необхідної зброї для ЗСУ. 
 
«У нас є певний прогрес. Однак у рамках двосторонньої співпраці ми зацікавлені у прискоренні постачання озброєння та військової техніки з вашої країни. Це зміцнило б наші Сили оборони, —додав Резніков.
 
Глава українського оборонного відомства прокоментував втрати ворожих військ, ймовірні подальші дії кремля в Україні та загрози з території білорусі.
 
«Ворог втратив понад 30 000 своїх солдат в Україні. Понад 90 000 росіян — поранені. Дуже багато зниклих безвісти. російське керівництво багатьох окупантів видає як «загублених», щоб не виплачувати грошові компенсації родинам. Агресор прагне вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. Також ставить завдання щодо утримання та забезпечення сухопутного коридору з окупованим Кримом, блокування морських комунікацій України в Чорному морі. Зі свого боку територію білорусі використовує для нанесення ракетних ударів по Україні. Ми робимо все, щоб обороняти усі потенційно загрозливі напрямки», — зазначив Олексій Резніков.
 
Також Міністр оборони наголосив, що «зберігати обличчя» путіну, на що досі натякають окремі партнери, вже пізно.
 
«Після звірств та злочинів у Бучі, Бородянці, Ірпені, Маріуполі… Ми захищаємо свої землі, боремося за свободу, захищаємо весь європейський континент. Давайте просто разом переможемо ворога», — закликав Олексій Резніков.
 
Представники Бундестагу висловили свою солідарність з Українським народом і запевнили в подальшій підтримці України.
 
Як повідомляла УМ, Україна отримає 1 мільярд євро від Німеччини. Угоду про надання Україні грантового фінансування була підписана Міністерством фінансів України та Німеччини