У Польщі додали до шкільної програми відеогру This War of Mine

18:06, 29.06.2022
У Польщі додали до шкільної програми відеогру This War of Mine

Комп’ютерна гра This War of Mine у Польщі стане частиною шкільної програми

У Польщі антивоєнну відеогру This War of Mine вперше додали до польської шкільної програми на позакласне читання. 
Це так званий симулятор виживання громадян у місті під час війни від польського розробника 11 bit studios.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в уряді Польщі, наголосивши,  що планують включати відеоігри до шкільної програми і надалі.
 
«Відеоігри є одним із ключових елементів сучасної культури, і хоча кілька десятиліть тому це здавалося малоймовірним, завдяки феноменальному розвитку технологій та поетиці ігор, вони можуть мати реальний вплив на наше життя»,– йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, відеоігри будуть доступні для безкоштовного звантаження, а для вчителів розроблять методичні поради, як їх включити до навчального процесу.
 
В уряді Польщі вважають, що включення ігор у систему освіти дозволить передавати знання привабливим для учнів способом, розвиваючи навички та розширюючи межі уяви.
 
Дії гри This War of Mine відбуваються під час облоги Сараєва в 1992-1995 роках, у ній гравцю потрібно керувати групою звичайних людей, які намагаються вижити в умовах війни.
 
Створюючи гру розробники намагались викликати відразу до війни, максимально точно передавши страждання людей під час військових дій.
 
Як повідомляла УМ, у навчальні програми з кількох предметів Міністерство освіти та науки України внесе зміни. У школах тепер вчитимуть як вберегтися від мін та викинуть з програми «війну і мир».