Саміт у Мадриді: Kyiv Symphony Orchestra виступить для президентів усіх країн НАТО

17:42, 29.06.2022
Саміт у Мадриді: Kyiv Symphony Orchestra виступить для президентів усіх країн НАТО

Kyiv Symphony Orchestra грає приватно для президентів усіх НАТО-країн на саміті у Мадриді. (kyivsymphony.com)

Kyiv Symphony Orchestra виконає українську музику на приватному концерті лише для президентів країн Північноатлантичного Альянсу в рамках саміту НАТО в Мадриді 29 червня ввечері.

 

За 73–річну історію існування НАТО, Kyiv Symphony Orchestra став другим оркестром, який запросили виступити на заході Альянсу такого рівня.

 

Про це «УМ» повідомили у прес-центрі Kyiv Symphony Orchestra в середу.

 

«Наш оркестр Kyiv Symphony Orchestra сьогодні грає приватно для президентів усіх НАТО-країн на саміті у Мадриді. На жаль, це все було секретно до сьогодні, тому повідомляємо так швидко, як нам дозволили», - поінформували «УМ» музиканти.

 

Також зазначається, що плануючи організацію 35–го саміту НАТО у Мадриді, Іспанський уряд запросив Kyiv Symphony Orchestra зіграти концерт української музики перед лідерами країн Альянсу.

 

«Впродовж цього НАТО-саміту визначатимуть стратегічний напрямок союзу на наступне десятиліття, а також затверджуватимуть пакет допомоги Україні. Запрошення українського оркестру на значущий для України захід Альянсу у той час, як український народ відважно і стійко протистоїть російській агресії, є потужним жестом солідарності Іспанії. Натомість участь Kyiv Symphony Orchestra у саміті НАТО стане вагомим внеском на лінії культурно-дипломатичного фронту», - йдеться у повідомленні.

 

Цікаво, що у Museo Del Prado президентам країн НАТО буде представлена програма, що складається з Симфонії №1 До мажор Максима Березовського та “Мелодії” ля мінор Мирослава Скорика (в аранжуванні для камерного оркестру та клавесина).

 

Ці твори демонструють енергію та розмаїту палітру емоцій, якими багата українська музика, а також її унікальність. Також програма концерту засвідчує, що Україна ніколи не залишалася осторонь європейських культурних процесів, а її спадщина органічно вписується в різноманітну карту великої європейської родини.

 

«Цим виступом, силою музики Kyiv Symphony Orchestra прагне достукатися до сердець тих, хто вже сьогодні може допомогти українцям перемогти у війні проти російського окупанта. Допомогти зберегти життя цивільного населення та українських бійців, ціною яких Україна виборює свою свободу та відстоює свої європейські цінності», - підкреслили у оркестрі.

 

Як повідомляла «УМ», у середу Альянс офіційно визнав росію своєю стратегічною загрозою.