У Бучі відкрили модульне містечко для тих, хто втратив житло

14:16, 24.06.2022
У Бучі відкрили модульне містечко для тих, хто втратив житло

У тимчасовому модульному містечку, що відкрили в Бучі, проживатимуть 704 особи

Голова Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща Міністр Міхал Дворчик та Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відкрили тимчасове модульне містечко в місті-герої Буча Київської області. Там проживатимуть люди, які втратили житло.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.
 
«Сьогодні відкриваємо тимчасове містечко на 352 місця в місті-герої Буча. Тут проживатимуть люди, які втратили житло. Зокрема, серед них будуть також жити і вчителі, чиє житло зруйновано як в Бучі, так і в навколишніх населених пунктах, і які працюють в місцевій школі. Це розміщення є тимчасовим — Уряд, регіональна та місцева влада сьогодні активно працюють над довгостроковими варіантами забезпечення житлом та відновленням пошкодженого житла»,— наголосив Олексій Чернишов.
 
 
Загалом у Бучі в модульних містечках на трьох локаціях планується розмістити 704 людини.

 
 
У цьому містечку 88 житлових кімнат, їдальні, дитячі кімнати, жіночі та чоловічі вбиральні та душові кімнати. Цей варіант, який ми почали реалізовувати разом із Урядом Польщі, уже довів свою зручність та оптимальну комфортність", — проінформував очільник Мінрегіону.

 
Станом на 21 червня 2022 року внутрішньо переміщеними особами зареєстровано 4 775 мешканців Бучі, з них 1 055 дітей.
 
У Бучі внаслідок бойових дій пошкоджено/зруйновано 1 735 об’єктів житлового фонду, з яких 236 багатоквартирних будинків та 1 499 індивідуальних садибних будинків.
 
Як повідомляла УМ, місцева  влада Бучі чекає від уряду «чітких рекомендацій» щодо розрахунку відшкодувань власникам зруйнованих або пошкоджених багатоквартирних будинків.