Експосадовець поліції Херсонщини Олег Худяков наклав на себе руки після російського полону

11:34, 23.06.2022
Експосадовець поліції Херсонщини Олег Худяков наклав на себе руки після російського полону

Ексначальник поліції громадської безпеки ГУ Нацполіції Херсонщини Олег Худяков не захотів співпрацювати з окупантами..

Після полону в окупантів наклав на себе руки 51-річний ексначальник поліції громадської безпеки ГУ Нацполіції Херсонщини Олег Худяков.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання «Мост» із посиланням на джерела у правоохоронних органах

 

Відомо, що Худяков тиждень перебував у полоні.

 

ЗМІ вважають, що окупанти намагалися примусити Худякова до співробітництва, погрожуючи членам сім’ї – у нього залишилися дружина та син.

 

"Мост" пише, що, ймовірно, за такого вибору Худяков вирішив накласти на себе руки.

 

Люди, які брали участь в громадському житті Херсона, а також херсонські журналісти, дуже добре знають Худякова, бо він був присутній на багатьох громадсько-політичних заходах. На відміну від багатьох колег, Олег Худяков не мав політичної упередженості, завдяки чому підтримував рівні стосунки з представниками різних політичних сил, завжди питався мирно вирішити усі конфлікти.

 

Під час подій Євромайдану Худяков підтримував конструктивні стосунки з учасниками протестних акцій, не приховуючи свого негативного ставлення до намірів тодішнього керівництва МВС активно застосовувати силу. Багато в чому завдяки саме Худякову події кінця 2013-го - початку 2014-го року в Херсоні пройшли без значних загострень.

 

З 2020 року Олег Худяков працював радником начальника ГУ Нацполіції в Херсонській області й провідним консультантом з питань громадської безпеки. Зокрема, в його функції входило контактування з «добровільними помічниками поліції».

 

Нагадаємо, що 23 червня російські військові відпустили з полону проректора Херсонського державного університету.

 

Як повідомляла УМ, в Маріуполі до так званого військово-патріотичного руху "Молода гвардія – юнармія" "днр" днями прийняли перших дев’ять підлітків.