Крадене зерно російські окупанти вивозять із Запорізької області потягами до Криму

12:03, 10.06.2022
Крадене зерно російські окупанти вивозять із Запорізької області потягами до Криму

Крадене в Україні зерно росіянам рано чи пізно стане поперек горла.

До Криму із Запорізької області російські зайди потягами вивозять зерно. Новий урожай вони також крадуть, у тому числі за допомогою кораблів.

 

Як інформує УМ, про це 10 червня  в ефірі національного телемарафону сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

 

«На сьогодні із зерном відбуваються кричущі факти крадіжки. Вони почалися більше як місяць тому, коли з наших елеваторів, токів вони почали його забирати.

 

Але масштаби крадіжок спочатку були зовсім інші: приблизно 20-30 машин на день вивозили у бік Криму. А сьогодні ми говоримо про інші цифри – вони почали вивозити його потягами”, – сказав Федоров.

 

Також він зазначив, що окупанти формують автопарк фур, готуються використовувати порт Бердянська та звідти збираються вивозити кораблями, баржами.

 

«Вони готуються так само вкрасти і новий урожай. Наше завдання - фіксувати все, що відбувається», - зазначив мер.

 

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях російські загарбники пропонують фермерам співпрацю за схемою «70 на 30». Тобто 70% урожаю вони забирають собі, а 30% залишають фермерам. Окрім того, росіяни не дозволяють аграріям вивозити товар на підконтрольну Україні територію.

 

Як повідомляла УМ, Сполучені Штати Америки попередили 14 країн не купувати в росії крадене українське зерно, адже кораблі рф заповнені саме зерном з України.