Сєвєродонецьк або «дорогу життя» рф хоче захопити до 10 червня - Гайдай

11:45, 05.06.2022
Сєвєродонецьк або «дорогу життя» рф хоче захопити до 10 червня - Гайдай

Дорога життя: траса Лисичанськ-Бахмут.

Повністю захопити Сєвєродонецьк або перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут до 10 червня таке завдання поставлено перед російською армією.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 5 червня у Телеграмі начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

 

"Сєвєродонецьк умовно поділений навпіл. Рашисти кинули всі сили, аби виконати завдання Дворникова (росгенерала) - до 10 червня або взяти обласний центр, або захопити "дорогу життя", - зазначив очільник ОВА.

 

Він зауважив, що росіяни повірили в свою брехню про взяття Сєвєродонецька і не очікували такого опору. "Оборона Сєвєродонецька міцна! Втримаємося!" - заявив Гайдай.

 

Тим часом, за його словами, загарбники продовжують грабувати Луганщину: лікарні, освітні заклади, підприємства "звільнили" від високотехнологічного обладнання, квартири та будинки мешканців - від пральних машин.

 

Нагадаємо, що у Сєвєродонецьку за останню добу російські загарбники обстріляли завод "Азот", у Лисичанську – будівлі поліції та пошти.

 

Як повідомляла УМ, в Сєвєродонецьку збройні сили України провели контратаки та зуміли зупинити просування російських сил.